Gnocchi Nicoise

Waarschijnlijk ken je de bekende Salade Niçoise, met o.a. aardappel, sperziebonen en tonijn. Zie hiervoor ook ons recept voor deze salade. Ik heb een variatie hierop gemaakt die je als warme maaltijd kunt eten. De aardappels heb ik vervangen door gnocchi. Het is een heerlijk en gezond gerecht geworden voor de avondmaaltijd. Het is gemakkelijk en snel te maken. De aangegeven hoeveelheid is voor 2 personen eigenlijk teveel, maar voor 3 personen zou het prima kunnen. Je kunt de rest ook bewaren voor de volgende dag voor de lunch. Je kunt dan kiezen of je het koud eet als salade of even opgewarmd in de magnetron.
De Gnocchi Niçoise is één van onze favoriete gezonde gerechten uit het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 pakje gnocchi (500 gram)
  • 2 blikjes tonijn op olie (netto ca. 200 gram totaal)
  • 10 zwarte olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout en peper

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
  • Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Eventueel beetje zout aan kookwater toevoegen.
  • Pel de ui, en snijd in halve ringen.
  • Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en paprika gedurende ca. 5 minuten.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de gnocchi af in een vergiet en voeg vervolgens bij de ui en paprika. Bak nog even paar minuten zachtjes mee.
  • Giet de sperziebonen af en voeg toe aan de ui, paprika en gnocchi.
  • Snijd de olijven in ringetjes en voeg toe aan de pan.
  • Giet de olie van de blikjes tonijn, verdeel de inhoud over de pan, roer door en laat even doorwarmen.
  • Voeg de oregano toe en maak op smaak met zout en peper.
Gnocchi Nicoise met tonijn, sperziebonen en gnocchi
Gnocchi Nicoise met tonijn, sperziebonen en gnocchi
Gnocchi Nicoise - detail
Gnocchi Nicoise - detail

Tip:

Serveer met een hardgekookt ei.

Gnocchi Nicoise met ei
Gnocchi Nicoise met ei

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners