Wil je een snelle soep maken die ook nog eens erg lekker en gezond is, dan is een broccoli-aspergesoep een goede keuze. Voor de broccoli heb ik gebruik gemaakt van kant en klare broccolirijst die je tegenwoordig in veel supermarkten kunt kopen.
Dit gemakkelijke, lekkere en gezonde vegetarische recept past uitstekend in het TipTopper dieet.
Meestal wordt broccolisoep gepureerd zodat een gladde soep ontstaat. Omdat ik wel van wat bite houd in mijn soep, en stiekem ook een beetje lui was, heb ik het pureren achterwege gelaten. Maar als jij liever de soep wilt pureren, dan is dat natuurlijk ook prima.
Voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Wil je liever gladde soep, pureer dan de soep, maar kook niet de asperges mee. Deze kun je dan het beste apart koken en later toevoegen.
Vervang de broccolirijst eens door bloemkoolrijst, en eventueel de asperges door haricots verts (die moeten wel iets langer koken).
Vervang de gefruite uitjes door uitgebakken stukjes bacon of spek. De soep is dan alleen niet meer vegetarisch.