Caprese-tonijnsalade

Ben je ook zo dol op maaltijdsalades voor lunch of avondeten? Ik zelf vind salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum erg lekker. Maar ook tonijnsalade kan ik erg waarderen. Eén plus één is twee, dus is nu de caprese-tonijnsalade ontstaan. Het is één van mijn favoriete gezonde recepten voor de lunch geworden. Het past prima in een koolhydraatarm dieet en daardoor uiteraard ook in het Tiptopper dieet.
Voor het maken van deze salade had ik geen verse basilicumblaadjes voor handen, dus heb ik gekozen voor gedroogde basilicum. Uiteraard is het met verse basilicum nóg lekkerder.
Deze lekkere lunchsalade kun je ook prima eten als hoofdgerecht tijdens het avondeten. Alleen moet je dan wat extra van alle ingrediënten gebruiken.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 roma tomaten
  • 1 bakje (200 gram) mozzarella bolletjes (bij voorkeur de light versie)
  • 1 blikje tonijn op olie (uitlekgewicht ca. 150 gram)
  • 125 gram champignons (half bakje)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (nog beter is blaadjes verse basilicum)
  • Peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 15 minuten

  • Kook de doperwtjes (met een beetje zout) in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet de doperwtjes af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en kook ze (met een beetje zout) in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet de champignons af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Was de romatomaten en snijd ze in dunne plakken
  • Giet de olie van de tonijn af, doe de tonijn in een schaaltje en maak een beetje los met een vork.
  • Giet de mozzarella bolletjes af en snijd ze door midden.
  • Leg de doperwtjes in het midden van de borden, eventueel met behulp van een kookring.
  • Leg de tonijn, champignons, mozzarella en schijfjes tomaat er omheen.
  • Bestrooi de tomaat en mozzarella naar smaak met peper en zout.
  • Maak af met de basilicum.
Caprese-tonijnsalade
Caprese-tonijnsalade

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners