De klassieke versie van de Captain's dinner bestaat uit kapucijners met ui, spekjes en tafelzuur, vaak met appelmoes of gebakken appel erbij.
In de versie van het TipTopper dieet is gekozen voor gefruite uitjes in plaats van uitgebakken spekjes. Daardoor is het gerecht vegetarisch, maar heeft het wel een hartige en knapperige bite.
Ingrediënten:
1 grote pot kapucijners (jonge velderwten)
1 prei
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie
25 gr gefruite uitjes
2 appels, bijvoorbeeld Jonagold
2 grote augurken in stukjes gesneden
50 gr. Amsterdamse uitjes
5 eetlepels piccalilly
½ theelepel zout
½ theelepel kaneel
1 snufje chilipoeder
Captain's dinner met appel en gefruite uitjes
Bereiding:
Pel de ui, snij in de lengte doormidden en snij dunne halve cirkels.
Was de prei, snij de uiteinden er af en snijd in ringetjes.
Bak in een hapjespan de ui glazig in de olie en voeg de prei toe, samen met het zout en de chilipoeder. Bak nog ca. 5 minuten door.
Schil intussen de appels en snijd ze in schijfjes.
Bak de appels in een beetje olie in een koekenpan samen met de kaneel zacht.
Giet de kapucijners af, spoel ze af onder de kraan en voeg daarna toe aan het ui-preimengsel.
Warm zachtjes door.
Schep de kapucijners op een plat bord en voeg de gebakken appel toe.
Strooi op het laatst de gefruite uitjes over de kapucijners, zodat ze nog lekker knapperig blijven.
Doe de Amsterdamse uitjes, augurk en piccalilly in kleine schaaltjes en serveer apart.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.