Eiersalade is een lekkere salade, die eenvoudig zelf te maken is. Dat smaakt echt veel lekkerder dan kant en klaar gekocht in de winkel.
Vaak wordt zelfgemaakte eiersalade gemaakt met mayonaise. Ik heb gekozen voor een gezondere variant, met crème fraîche. Eventueel kun je dit ook vervangen door dikke yoghurt.
Eiersalade is erg lekker op een (geroosterd) broodje, stokbrood of toastje.
Niet alleen perfect voor de paasbrunch, het is gewoon altijd een traktatie.
Ingrediënten
voor schaaltje ca. 6 personen
3 eieren
2 eetlepels crème fraîche
1 lenteuitje
1 augurk zoetzuur
10 gr verse bieslook
½ theelepel kerriepoeder
½ theelepel mosterd.
½ theelepel zout
snufje peper
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 20 minuten (incl. koken van de eieren)
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken in ijskoud water en pel ze.
Snijd de eieren in kleine stukjes en houd apart tot gebruik.
Schep de crème fraîche in een schaaltje.
Snijd de lenteui ragfijn en de augurk in hele kleine stukjes. Voeg toe aan de crème fraîche.
Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Voeg deze ook toe, maar houd een klein deel achter voor de garnering.
Voeg ook de kerriepoeder, mosterd, zout en peper toe.
Roer alles door elkaar en roer er vervolgens de ei doorheen.
Maak eventueel op smaak met extra kerrie, zout of peper.
Tip:
Vervang de augurk eens door kappertjes of zilveruitjes.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.