Ben jij ook zo dol op maaltijdsalades? Lekker makkelijk, gezond en vaak ook licht verteerbaar. Je kunt je helemaal uitleven met de ingrediënten. Gewoon kiezen wat je zelf lekker vindt.
Ik heb een recept voor je voor een zomerse maaltijd met fruit. Die aardbeien, blauwe bessen en kiwi’s combineren uitstekend met knapperige ijsbergsla, noten voor de bite en witte kaasblokjes als hartige tegenhanger. Deze salade is vegetarisch, koolhydraatarm en past ook prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
200 gram ijsbergsla (gesneden)
300 gram aardbeien
200 gram blauwe bessen
2 (golden) kiwi’s Zespri
50 gram witte kaasblokjes
50 gram pecannoten
3 takjes verse peterselie
2 eetlepels citroenolie
1 theelepel honing
peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 15 minuten
Verdeel de ijsbergsla over 2 borden.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Was de blauwe bessen.
Schil de kiwi’s en snijd in halve plakken.
Snijd de peterselie fijn en houd eventueel wat over voor de garnering.
Verdeel alle ingrediënten over de sla.
Maak een dressing van de citroenolie (of olijfolie met wat citroensap), de honing en peper en zout.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.