Fruitsoep klinkt misschien een beetje vreemd. Immers fruit en soep is niet een vanzelfsprekende combinatie. Toch is het zeker een aanrader. Onder andere In Hongarije is het heel populair. Het is een koude soep met diverse soorten fruit, bijvoorbeeld zoals in dit recept, met aardbeien, kersen, banaan en sinaasappel. Natuurlijk kun je ook andere soorten fruit gebruiken, zoals appel of meloen. Wat jij maar lekker vindt en in je koelkast of op de fruitschaal hebt liggen.
Je maakt het als een smoothie. Alleen wordt het nu niet gedronken maar gegeten. Heerlijk als ontbijt of lunch, of als dessert (dan eventueel een kleiner schaaltje).
Deze gezonde soep zit geen toegevoegde suiker, dus past het uitstekend in het TipTopper dieet. Het recept is eenvoudig en snel te maken.
Bereidingstijd: ca. 20-25 minuten (inclusief ontpitten van de kersen)
In plaats van vers fruit kun je ook diepvries fruit gebruiken. Dit moet eerst wel even ontdooien.
Vervang de yoghurt door een bolletje ijs.
Gebruik voor het ontpitten van de kersen een speciale kersenontpitter. Deze is te verkrijgen in de TipTopper shop.