Gele rijst kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, lekker gemakkelijk. Natuurlijk kun je het ook zelf maken van witte rijst en daar kurkuma aan toevoegen.
Laatst zag ik bij de Jumbo vegan kibbeling liggen. Dat intrigeerde mij en ik wilde dat wel eens gaan proberen. Je kunt deze kibbeling bakken in een koekenpan of in de oven. Ik heb voor het laatste gekozen, want dan hoef je geen extra vet toe te voegen. Zo past het ook prima in het TipTopper dieet.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en gezond vegan recept voor je bedacht met gele rijst en daar prei, paprika en bonen toegevoegd. Lijkt een klein beetje op paella. De gebakken kibbeling heb ik daarna toegevoegd. De vegan kibbeling was erg lekker, zeker een aanrader. Heb je liever kibbeling van echte vis dan kan dat natuurlijk ook, dan is het gerecht alleen niet meer vegetarisch of vegan.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.