Gele rijst met vegan kibbeling

Gele rijst kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, lekker gemakkelijk. Natuurlijk kun je het ook zelf maken van witte rijst en daar kurkuma aan toevoegen.
Laatst zag ik bij de Jumbo vegan kibbeling liggen. Dat intrigeerde mij en ik wilde dat wel eens gaan proberen. Je kunt deze kibbeling bakken in een koekenpan of in de oven. Ik heb voor het laatste gekozen, want dan hoef je geen extra vet toe te voegen. Zo past het ook prima in het TipTopper dieet.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en gezond vegan recept voor je bedacht met gele rijst en daar prei, paprika en bonen toegevoegd. Lijkt een klein beetje op paella. De gebakken kibbeling heb ik daarna toegevoegd. De vegan kibbeling was erg lekker, zeker een aanrader. Heb je liever kibbeling van echte vis dan kan dat natuurlijk ook, dan is het gerecht alleen niet meer vegetarisch of vegan.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 1 bakje vegan kibbeling (Jumbo, 175 gram)
  • 100 gram gele rijst
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje cannellinibonen (400 gram) of als alternatief witte bonen of andere bonen naar keuze)
  • 2 maggiblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram snoeptomaatjes of cherrytomaten
  • 100 gram doperwtjes diepvries
  • 1 citroen
  • 1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of 1 teentje vers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel oregano gedroogd
  • 1 eetlepel bieslook gedroogd of vers
  • peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 220oC
  • Was de prei en snijd in halve ringetjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook, prei en paprika toe.
  • Bak deze in ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe, evenals de doperwtjes en de kruiden.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en voeg eveneens toe.
  • Leg de kibbeling op een bakplaat met bakpapier en bak gaar in 15 minuten.
  • Zet het vuur onder de hapjespan op hoog en blus af met de witte wijn.
  • Laat vervolgens het geheel op zacht vuur sudderen totdat het grootste deel van het vocht is verdampt.
  • Giet de bonen af in een vergiet. Spoel af onder de kraan, voeg toe aan de pan en laat mee verwarmen.
  • Voeg tenslotte de rijst toe, schep alles goed door en maak op smaak met peper en zout.
  • Schep op de borden, verdeel de kibbeling er overheen.
  • Was de citroen en snijd in halve schijfjes. Leg deze bij de kibbeling.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners