Wil je jezelf eens verwennen met een lekker en gezond ontbijt? Neem dan een schaaltje Griekse yoghurt en voeg daaraan lekker veel fruit toe, zoals in dit recept banaan, kiwi en sinaasappel. Hier kun je nog noten aan toevoegen, bijvoorbeeld pecannoten, en wat rozijnen.
Een heerlijk ontbijt, dat ook prima past in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 1 persoon
250 ml Griekse yoghurt
1 banaan
1 (golden) kiwi
1 sinaasappel
1 handje rozijnen
1 handje pecannoten
honing of agavesiroop (optioneel)
Bereiding:
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Schep de yoghurt in een schaaltje
Pel de banaan en snijd in plakjes.
Schil de kiwi en snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
Snijd 3 plakken van ca. ½ cm van de sinaasappel, leg ze op een snijplank en snijd de schil er af met een scherp mesje. Verwijder eventuele pitten.
Snijd de sinaasappel plakken in partjes.
Verdeel de banaan, kiwi, stukjes sinaasappel, noten en rozijnen over de yoghurt.
Knijp het sap uit de overgebleven sinaasappel en verdeel dit over de yoghurt.
Wil je het geheel wat zoeter maken, doe er dan wat honing of agavesiroop overheen.
Tip:
Varieer met diverse andere soorten fruit en/of noten, net wat je lekker vindt en op voorraad hebt.
Verdeel de yoghurt en het fruit over twee mooie glazen of kleine schaaltjes, voor een heerlijk gezond dessert.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.