Hutspot is een echt winters gerecht, heerlijk bij koud en nat weer. Basis van hutspot is een mengsel van wortel en uien. Meestal wordt hutspot gegeten als stamppot met aardappelen en vlees, zoals klapstuk. Maar je kunt met de hutspot groenten ook andere gerechten maken.
Ik heb een lekker, eenvoudig en gezond recept voor je gemaakt van pittige roergebakken hutspot groenten en kidneybonen. Je kunt het dus gerust ‘hotspot’ noemen in plaats van hutspot.
Hoe pittig en hot je het wilt maken bepaal je zelf. Houd je niet van al te pittig, wees dan voorzichtig met het toevoegen van de hete chilisaus (sriracha saus) of chilipoeder. Je kunt altijd achteraf wat extra toevoegen naar smaak.
Aan de hotspot kun je naar eigen inzicht (plantaardig) vlees toevoegen. Ik heb voor dit gerecht gekozen voor een Oosterse schijf (vegan) erbij, maar dat kun je zelf kiezen.
Voor de hutspot groenten heb ik gekozen voor een zakje voorgesneden wortelen en uien. Uiteraard kun je ook losse winterwortel en uien gebruiken.
Door de gebruikte ingrediënten en het achterwege laten van de aardappelen past deze hotspot prima in het TipTopper dieet.
Voor 2-3 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bereid het (plantaardige) vlees tijdens het bereiden van de hotspot. Dit is afhankelijk van je keuze. In het geval van de oosterse schijf was dit ca. 5 minuten. Let dus goed op je totale planning.
Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer gezonde winterse recepten? Kijk dan hieronder voor meer suggesties en recepten:
Zuurkool met stroop met aardappeltjes, appel en kipgehakt
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Kapucijnerschotel met groenten en gehakt
Anijsmelk, gemaakt van havermelk
Knolselderijsoep, een soort omgekeerde erwtensoep
Oma’s kippensoep met orzo
Bruine bonensoep uit de snelkookpan
Italiaanse hutspot met gnocchi