Italiaanse salade

Wil je gezond afvallen en ben je op zoek naar een koolhydraatarm recept voor de lunch, dan is een salade een goede keuze. Zelf ben ik dol op salades. Een van mijn favoriete gezonde lunchrecepten is de Italiaanse salade, met tomaat, mozzarella en olijven. Gemakkelijk en snel te maken en het smaakt heerlijk. Deze salade uit het TipTopper dieet kun je ook eten als voorgerecht tijdens de avondmaaltijd of als maaltijdsalade. Je kunt dan een grotere hoeveelheid maken of wat ingrediënten naar eigen keuze toevoegen.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 bakje mozzarellabolletjes (eventueel light versie)
  • 150 gram snoeptomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten, ongebrand)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Balsamico creme (optioneel)
  • Peper en zout
Italiaanse salade met tomaat, mozzarella en olijven
Italiaanse salade met tomaat, mozzarella, olijven en cashewnoten

Benodigdheden:

Bereidingstijd ca. 10 minuten

  • Giet het vocht van de mozzarellabolletjes af en snijd de bolletjes door de helft.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Meng alle ingrediënten in een schaal, samen met de Italiaanse kruiden.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over 2 borden of schaaltjes en giet er de olijfolie overheen.
  • Garneer met balsamico crème.

Tip:

Voeg wat blaadjes verse basilicum toe. Zo wordt de salade nog Italiaanser.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners