Kapucijners met bospaddenstoelen en gele rijst

Kapucijners worden meestal geassocieerd met spekjes en tafelzuur (bijvoorbeeld Captain’s dinner), maar deze peulvruchten zijn veelzijdiger. Ze zijn bijvoorbeeld erg lekker in een pittige tomatensaus met bospaddenstoelen.
Ik heb een heerlijk vegan en koolhydraatarm recept voor je dat ook prima past in het TipTopper dieet.
Als je wilt kun je de kapucijnerschotel serveren met een schaaltje rijst. Ik heb in dit geval gekozen voor gele rijst.

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 75 gram gele rijst
  • 1 bakje bospaddenstoelen gemengd (of champignons) ca 250 gram
  • 1 prei
  • 1 kleine rode puntpaprika
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 grote pot kapucijners
  • 1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel srirachasaus (of snufje chilipoeder)
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 3 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)
  • 3 takjes oregano (of 1 theelepel gedroogd
  • 4 takjes platte peterselie (of 2 theelepel gedroogd)
  • 2 maggiblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Kapucijners met bospaddenstoelen en gele rijst
Kapucijners met bospaddenstoelen en gele rijst
Kapucijners met bospaddenstoelen
Kapucijners met bospaddenstoelen

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de prei, verwijder het uiteinde en het buitenste groene blad en snijd in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei en paprika in ca. 5 minuten zacht.
  • Wrijf de paddenstoelen voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier en snijd in grove stukken.
  • Bak de paddenstoelen een paar minuten mee met de ui en paprika.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe, evenals de knoflook, paprikapoeder, srirachasaus en chilisaus.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel zo’n 5 minuten sudderen.
  • Giet de kapucijners af en voeg toe.
  • Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
  • Voeg toe maar houd een beetje peterselie achter voor de garnering.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep op de borden en garneer met de rest van de peterselie.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners