Als alternatief voor pasta, dat gemaakt is van tarwemeel, is kikkererwtenpasta een goed alternatief. Het is gemaakt van biologisch kikkererwtenmeel. Daardoor bevat het minder koolhydraten en is het bovendien glutenvrij.
Ik heb een recept bedacht van kikkererwtenpasta met gerookte zalm en een lekkere saus van tomaten en paprika. Dit recept is gemakkelijk en snel te maken en is nog gezond ook. Het past ook prima in het TipTopper dieet.
Wil je liever een vegetarische of vegan variant op dit recept, vervang dan de zalm door een plantaardige vleesvervanger.
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
200 gram kikkererwtenpasta (fusilli Dala Costa, Jumbo)
200 gram gerookte zalm
1 grote prei
3 gekleurde mini puntpaprika’s geel, rood, oranje, of 1 rode puntpaprika
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.