Kip en ananas vind ik altijd een lekkere combinatie. Het smaakt lekker fris, wat goed past bij het pittige tomatenmengsel. De gele rijst maakt het helemaal af. Dit gerecht is eenvoudig te maken en past uitstekend in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
voor 2 personen
250 gram kipdijfilet
250 gram (diepvries) ananas
75 gram gele rijst (bijvoorbeeld Lassi)
1 prei
1 rode puntpaprika
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel knoflookpasta of -poeder
2 theelepels gemberpasta of -poeder of 2 gemberblokjes (zie blog gember)
1 blikje tomatenblokjes
1 eetlepel sweet chili saus
Zout en peper
Bereiding:
Maak een marinade van sojasaus, olie, chilipoeder en koriander.
Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg toe aan de marinade. Laat ca. 1 uur staan.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de ananas beetje ontdooien en snijd in stukjes van ca. 1 cm.
Was de prei en snij in halve ringetjes.
Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Bak prei en paprika in een beetje olie in ca. 5 minuten zacht en gaar op middelhoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak nog ca. 10 minuten zodat de kip bruin begint te worden.
Voeg knoflook en gember toe en roer door.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de ananas en chilisaus toe.
Laat het geheel ca. 10 minuten doorkoken op zacht vuur.
Leg de rijst op het midden van 2 platte borden, bijvoorbeeld met een voedselring.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.