Druiven lenen zich niet alleen erg goed voor een ontbijt, salade of om gewoon lekker te snacken, maar ze zijn ook heerlijk om mee te koken of te bakken.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en gezond recept voor je van kipdijfilet met blauwe druiven en orzo. Een heerlijke combinatie, en het past prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
200 gram kipdijfilet
200 gram blauwe druiven zonder pit
2 kleine rode uien
100 ml witte wijn
150 gram orzo (ook bekend als riso)
1 maggi blokje
3 eetlepels kookroom
1 theelepel gehakte knoflook of knoflookpoeder
2 takjes tijm
1 takje munt
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien aan samen met de knoflook, gedurende ca. 3 minuten.
Snijd de kipdijfilet in stukjes van ca. 1 cm en voeg toe aan de uien. Bak ca. 5 minuten mee totdat de kip lichtbruin kleurt.
Blus af met de witte wijn.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes toe in de pan, evenals het maggi blokje.
Laat het geheel ca. 15 minuten op laag vuur sudderen, waarbij de wijn grotendeels inkookt.
Voeg de room toe.
Haal de druiven los van de tros (zorg dat takje niet blijft zitten aan de druiven) en was ze onder stromend water in een vergiet.
Voeg op het laatst de druiven toe en verwarm zachtjes mee, ca. 5 minuten. Let op, laat niet te lang mee koken. Niet voor de smaak, maar omdat anders je hele gerecht gaat verkleuren en dat ziet er minder smakelijk uit.
Schep de orzo op de borden en schep daaroverheen het kip-druivenmengsel.
Garneer met wat blaadjes munt.
Tip:
Voor een vegetarische of vegan versie kun je de kip vervangen door vegetarische of vegan wokreepjes. De room kun je ook vervangen door haver cuisine.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.