Regelmatig kook ik soep, omdat ik daar een groot liefhebber van ben. Je kunt er eindeloos mee variëren. Een soep die ik erg lekker vind, en waar ik nostalgische gevoelens bij heb, is kippensoep op de manier zoals mijn beppe (oma) die maakte. Wij noemden dat dan ook beppesoep. Vaak kookte zij deze soep ook met gehaktballetjes, soepvlees en een mergpijpje. Zelf heb ik het weer eens gemaakt met kip, en daarvan vind je hieronder het recept. Eén van de kenmerken van de beppesoep was dat het vrij lang kookte met vermicelli en rijst. Hierdoor werd het een klein beetje papperig. Op het bord deden we er dan wat maggi uit een flesje op. Heerlijk vond ik dat.
In plaats van de vermicelli en rijst heb ik orzo (Italiaanse rijstpasta, in het Grieks ook wel Kritharaki genoemd) gebruikt. Dit gaf ook dat effect waardoor de soep ligt gebonden werd.
Oma's kippensoep past prima in het TipTopper dieet.
Voor 4 personen / 1 liter
Bereidingstijd ca. 45-50 minuten
Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer gezonde winterse recepten? Kijk dan hieronder voor meer suggesties en recepten:
Hotspot - pittige hutspot
Zuurkool met stroop met aardappeltjes, appel en kipgehakt
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Kapucijnerschotel met groenten en gehakt
Anijsmelk, gemaakt van havermelk
Knolselderijsoep, een soort omgekeerde erwtensoep
Bruine bonensoep uit de snelkookpan