Combinaties van hartig, zoet en zuur vind ik altijd erg lekker in een gerecht.
Ik heb een gemakkelijk en gezond recept voor je van een vegetarische ovenschotel met deze drie smaken, namelijk het hartige van de grillkaas, het zoete van de appel en het licht zure van de bietjes met balsamicoazijn.
Voor de grillkaas het ik de grilling cheese van Apetina gebruikt. Dit is een kaassoort die bij verhitten in de pan of oven niet smelt maar zijn structuur behoudt. Ik hou er van. Deze kaas lijkt heel erg op halloumi, alleen is de grillkaas gemaakt van koeienmelk en de halloumi van schapen- en geitenkaas (en soms ook nog een beetje koeienmelk).
Deze vegetarische ovenschotel past ook heel goed in het TipTopper dieet, want het bevat geen toegevoegde suiker en is koolhydraatarm.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.