Paella met broccolirijst

Paella is een van de bekendste Spaanse gerechten. Meestal wordt dit rijstgerecht gegeten met zeevruchten, maar je kunt ook kiezen voor kip, chorizo, worstjes, of zelfs voor een vegetarische versie met diverse groenten.
Ik heb een gemakkelijk, snel, gezond en vooral heerlijk recept voor je van een paella met zalm en garnalen. De rijst heb ik vervangen door broccolirijst. Lekker snel klaar, en koolhydraatarm. Het past dan ook uitstekend in het TipTopper dieet.
Broccolirijst vind je tegenwoordig in het koelschap in je supermarkt, of in de diepvries. Je kunt ook kiezen voor bloemkoolrijst.
Wil je liever een vegetarische of vegan versie van paella met broccolirijst, dan vervang je gewoon de zalm en garnalen door extra groenten en bonen (bijvoorbeeld grote witte bonen) voor de eiwitten.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 400 gram broccolirijst
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika (mag eventueel ook rode zijn)
  • 2 rode uien
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram wokgarnalen naturel (diepvries, ontdooid)
  • 1 citroen
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel knoflookpasta of -poeder
  • 2 maggiblokjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
Paella met broccolirijst, zalm en garnalen
Paella met broccolirijst, zalm en garnalen
Paella met broccolirijst, zalm en garnalen - detail
Paella met broccolirijst, zalm en garnalen - detail

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20-25 minuten

  • Pel de uien en snijd in halve ringen.
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en voeg de knoflookpasta toe.
  • Bak vervolgens de uien en paprika zacht in ca. 10 minuten, samen met de kurkuma, maggiblokjes, 1,5 theelepel paprikapoeder en de oregano.
  • Voeg na ca. 5 minuten de doperwtjes toe.
  • Kook intussen de broccolirijst in een ruime pan met water gedurende 5-8 minuten (afhankelijk van de stevigheid die je wilt.
  • Snijd intussen de gerookte zalm in reepjes.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de wokgarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een snufje zout, de rest van de knoflook en paprikapoeder toe. (Gebruik je gekruide wokgarnalen, dan hoef je de kruiden niet meer toe te voegen).
  • Giet de broccolirijst af en voeg toe aan de hapjespan. Roer door.
  • Roer ook de gesneden zalm door de rijst.
  • Schep goed door en maak op smaak met zout en peper.
  • Was de citroen en snijd in halve schijfjes.
  • Schep de paella op de borden en garneer met de garnalen en de citroen.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners