Parelcouscous met gegrilde nectarine

Parelcouscous is de grotere versie van standaard couscous. De korrels zijn aanzienlijk groter en smaken meer naar pasta. Ik vind het erg lekker, het is sowieso één van mijn favoriete gerechten uit de Marokkaanse keuken.
Ik heb een heerlijk en gemakkelijk vegetarisch recept voor je van parelcouscous met gegrilde nectarines.
De gebruikte vegetarische kipreepjes kun je ook vervangen door stukjes kip of shoarmavlees, al is het dan natuurlijk niet meer vegetarisch.
Heb je geen nectarines, dan kun je deze eventueel ook vervangen door perziken.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 200 gram parelcouscous
  • 2 nectarines
  • 1 rode ui
  • 1 kleine prei
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • 1 bakje (175 gram) vegetarische kipreepjes
  • 50 gram rozijnen
  • 2 takjes verse munt
  • 2 theelepels ras el hanout kruiden
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 maggiblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • vloeibare honing
  • peper en zout
Parelcouscous met gegrilde nectarine
Parelcouscous met gegrilde nectarine
Parelcouscous met gegrilde nectarine
Parelcouscous met gegrilde nectarine

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35 minuten

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, prei en paprika zacht in ca. 5-10 minuten.
  • Wel de rozijnen in een schaaltje met kokend water. Laat ca. 10 minuten staan en giet vervolgens af.
  • Voeg de ras el hanout, kaneel en de oregano toe in de hapjespan.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Voeg ook de vegetarische kipreepjes toe.
  • Bak het geheel om middelhoog vuur nog ca. 5 minuten, totdat de kipreepjes licht gaan kleuren.
  • Ris de blaadjes van de takjes munt, en snijd eventueel fijn.
  • Roer de gekookte parelcouscous door het mengsel, evenals de rozijnen, de munt en de chilisaus.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de nectarines door midden en verwijder de pit.
  • Bestrijk een koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan licht met wat olijfolie en verhit.
  • Leg de nectarines met de snijkant naar boven op een bord of plank en giet er wat vloeibare honing overheen.
  • Leg de nectarines met de snijkant naar beneden in de pan en gril ca. 5 minuten op middelhoog vuur, totdat ze mooi beginnen te kleuren.
  • Haal de nectarines uit de pan en snijd ze in parten.
  • Schep de parelcouscous in de borden en garneer met de parten nectarine en eventueel wat blaadjes munt.
  • Giet eventueel naar smaak nog wat extra chilisaus over het gerecht.

Servies:

De diepe witte borden zijn o.a. verkrijgbaar in de TipTopper Shop.

Meer recepten met parelcouscous:

Parelcouscous met halloumi
Parelcouscous met kip en rozijnen
Parelcouscous vegan shoarma
Parelcouscous vegetarisch met munt
Parelcouscous met vegetarische kipstukjes
Parelcouscous met rode biet en sinaasappel
Parelcouscous met gegrilde nectarine

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners