Toen ik laatst in de supermarkt was zag ik op de groente afdeling bosjes radijs liggen, witte en rode. Die zagen er zo lekker uit, die moest ik hebben om er een lekkere salade van te maken.
Het is een gezond lunch recept geworden voor een salade van radijs, komkommer, olijven en cashewnoten. Heerlijk!
Ook het groen van de radijs heb ik gebruikt, dat kun je gewoon eten en het schijnt nog erg gezond te zijn ook. Dit heb ik in stukjes gesneden en door de salade geroerd.
Deze radijssalade past goed in een koolhydraatarm dieet en is helemaal vegan. Weer een echte topper uit het TipTopper dieet.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
1 bosje radijs (liefst rood en wit, anders alleen de rode)
8 zwarte olijven
1 stuk komkommer van ca. 10 cm
1 handje cashewnoten (ongezouten ongebrand)
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 eetlepel oregano gedroogd
Peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 10 minuten
Snijd de radijsjes van het bosje, haal de onderzijde er af, was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de blaadjes van het bosje radijs, was ze en snijd of scheur in stukjes.
Schil de komkommer desgewenst en snijd in blokjes.
Snijd de olijven doormidden.
Voeg de radijs, radijs groen, komkommer en olijven in een schaal en schep om.
Giet de olijfolie over de salade.
Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Strooi de cashewnoten en de oregano over de salade.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.