Rode biet met aubergine, zoete aardappel en burrata

Rode biet en aubergine is misschien niet de meest logische combinatie, maar het smaakt uitstekend. Ik heb een eenvoudig, snel, gezond en vegetarisch recept gemaakt voor rode biet met aubergine, appel, zoete aardappelblokjes en burrata. Verrassend lekker!
De zoete aardappelblokjes heb ik apart gebakken in de airfryer, en niet in de pan bij de bietjes. Dit omdat ik de mooie oranje kleur van de zoete aardappel wilde behouden.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 appel, bijvoorbeeld Elstar
  • 1 bol burrata
  • 200 gram zoete aardappelblokjes (Aviko)
  • 3 takjes tijm
  • 2 maggiblokjes (of 2 theelepels bouillonpoeder)
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie of andere plantaardige olie
  • peper en zout
Rode biet met aubergine, zoete aardappel en burrata
Rode biet met aubergine, zoete aardappel en burrata
Rode biet met aubergine, zoete aardappel en burrata
Rode biet met aubergine, zoete aardappel en burrata

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wokpan.
  • Bak de ui op middelhoog vuur in ca. 5 minuten zacht.
  • Snijd intussen de aubergine eerst in plakken van ca. 1 cm dik en vervolgens in blokjes.
  • Voeg de aubergineblokjes toe.
  • Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe, evenals de kaneel, knoflookpoeder en een ruime snuf gemalen peper.
  • Bak geheel ca. 5 minuten door.
  • Verwarm de airfryer op 180oC en bak de zoete aardappelblokjes ca. 8 minuten (controleer aanwijzingen op de verpakking). Tussendoor paar keer losschudden. Bakken in de oven kan ook, dan duurt het alleen wat langer. Hou daar dan rekening mee met de timing.
  • Schil ondertussen de appel, snijd in stukjes van ca. 1 cm en voeg toe. Bak mee totdat de appel wat zacht begint te worden (ca. 5 minuten)
  • Snijd de bietjes in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe, samen met de wijnazijn.
  • Warm goed door en maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de bietjes met aubergine in de borden.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes er over heen.
  • Snijd de bol burrata doormidden en leg op elk bord een halve burrata.
  • Garneer eventueel met een takje tijm.

Servies:

De witte borden met hoge rand zijn verkrijgbaar in de TipTopper shop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners