Met rode bietjes maak je een lekkere frisse salade, met toevoeging van bijvoorbeeld krielaardappeltjes, appel, augurk en witte kaasblokjes. Je kunt daar vegetarische worst aan toevoegen, maar als je dat wilt kun je daar mee variëren. Deze salade van rode bietjes is vegetarisch en past uitstekend in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
Salade
500 gr voorgekookte (geschilde) rode bietjes
400 gr mini aardappeltjes (zakje geschild)
175 gr vegetarische worstjes (bakje, Albert Heijn)
1 grote of 2 kleinere appels, bijvoorbeeld Jonagold
2 grote augurken
100 gram witte kaasblokjes (Apetina)
2 theelepels rode wijnazijn
Zout en peper
Dressing
200 ml roeryoghurt
1 eetlepel gedroogde dille
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel agavesiroop
Zout en peper
Bereiding:
Salade:
Prik gaatjes in het zakje aardappelen en verhit 5 minuten in de magnetron (of kook ze net aan gaar in een pan met kokend water). Laat de aardappeltjes vervolgens afkoelen.
Bak de vegetarische worstjes in een beetje olijfolie in ca. 5 minuten, snijd ze vervolgens in stukjes van ca. ½ cm en laat afkoelen.
Schil de appel en snijd in blokjes.
Snijd de augurken eerst in de lengte door de helft en dan in plakjes.
Voeg de aardappeltjes, worstjes, appels en augurken in een grote schaal en schep door elkaar.
Snijd indien nodig de bovenkanten van de bietjes en snijd vervolgens in blokjes.
Doe de bietjes in een schaal, voeg de rode wijnazijn toe en een snufje zwarte peper. Vind je de bietjes te zuur, voeg dan een klein beetje suiker, honing of agavesiroop toe naar smaak.
Voeg vervolgens de bietjes bij de rest van de ingrediënten.
Roer alles door elkaar en maak daarna op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade over de borden of schaaltjes.
Verdeel de witte kaasblokjes over de salade.
Dressing:
Doe de yoghurt in een schaaltje, de dille en wijnazijn toe en roer door elkaar.
Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de dressing in een apart schaaltje. Je kunt ook de dressing al door de salade roeren en daarna serveren.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.