Rösti vogelnestjes met mozzarella eitjes

Voor de paasbrunch vind ik vogelnestjes er altijd erg leuk uitzien. Je maakt ze heel eenvoudig met rösti, havermout, geraspte kaas en een eitje. Als vulling heb ik nu gekozen voor mozzarellabolletjes, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld zilveruitjes, druiven, snoeptomaatjes of olijven.
De vogelnestjes kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Je kunt ze al een dag van te voren maken, en dan de vulling toevoegen voor je ze gaat serveren.
Wil je ze dan toch warm eten, leg ze dan even 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180oC.
Natuurlijk zijn deze rösti vogelnestjes niet alleen geschikt voor de paasbrunch, maar ook bij een high tea of als borrelhapje doen ze het altijd goed. Het is weer eens iets anders.

Ingrediënten:

Voor 8 stuks

  • 150 gram rösti naturel, ontdooid
  • 1 ei
  • 25 gram havermout (ca. 3 eetlepels)
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 bakje mini mozzarellabolletjes
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 snufje peper

Benodigdheden:

  • 8 siliconen muffinvormpjes
Rösti vogelnestje met mozzarella eitjes
Rösti vogelnestje met mozzarella eitjes

Bereiding:

Bereidingstijd incl. bakken ca. 35 minuten, incl. baktijd

  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Doe de ontdooide rösti in een schaaltje en voeg alle ingrediënten toe, behalve het ei en de mozzarellabolletjes.
  • Klop het ei los met een vork en voeg eveneens toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de 8 muffinvormpjes.
  • Druk met de bolle kant van een lepel het mengsel langs de randen en over de bodem, zodat de vogelnestjes ontstaan.
  • Bak de vogelnestjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de vogelnestjes uit de oven en laat ze wat afkoelen.
  • Giet het vocht van de mozzarella bolletjes en dep ze droog met wat keukenpapier.
  • Bestrooi ze eventueel met een klein beetje zout.
  • Leg in elk bakje 2 bolletjes mozzarella.
Rösti vogelnestje met mozzarella eitjes
Rösti vogelnestje met mozzarella eitjes

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners