Rösti vogelnestjes

Rösti is niet alleen lekker en gemakkelijk bij de avondmaaltijd, maar je kunt er ook goed mee bakken, bijvoorbeeld vogelnestjes, die je naar wens kunt vullen met ‘eitjes’ van tomaat, druiven of zilveruitjes. Dit is een erg leuk recept voor de paasdagen, bijvoorbeeld als voorgerecht, hapje bij de borrel of bij de paasbrunch. Het is gemakkelijk om te maken en het past ook als verantwoorde snack in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 8 stuks

Voor de vogelnestjes:

  • 150 gram rösti original, ontdooid (Aviko)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • peper en zout

Voor de vulling:

  • Naar keuze snoeptomaatjes, druiven en/of zilveruitjes

Verder nodig:

  • 8 siliconen muffinvormpjes
Rösti vogelnestjes, gevuld met tomaat, druif of zilveruitjes
Rösti vogelnestjes, gevuld met tomaat, druif of zilveruitjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35 minuten (incl. baktijd)

  • Verwarm de oven op 180oC.
  • Klop een ei los in een kom en voeg de rösti toe.
  • Voeg daarna de bloem toe en het peper en zout (naar smaak).
  • Roer alles goed door.
  • Leg de muffinvormpjes op een bakplaat en schep in elk vormpje een eetlepel van het röstimengsel.
  • Druk de rösti met de bolle kant van een lepel langs de kanten en de bodem aan, zodat een bakje/nestje ontstaat.
  • Bak de vogelnestjes in ca. 25 minuten gaar.
  • Haal ze uit de oven, laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes.
  • Was de druiven en dep droog.
  • Was de tomaatjes en dep droog (bestrooi eventueel met beetje zout).
  • Dep de zilveruitjes droog.
  • Vul voor het serveren de vogelnestjes met druiven, tomaatjes of zilveruitjes naar wens.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners