Sla is heel gezond en lekker. De Little Gem is daarnaast door zijn kleine formaat ook nog eens leuk om te zien en handig om kleine hapjes van de maken, bijvoorbeeld als voorgerecht of bij een brunch.
Je kunt de losse bladeren gebruiken als een bootje met daarop een lekkere salade, ei, vleeswaren, mozzarella of wat je maar lekker vindt.
Ik heb een gemakkelijk, snel en gezond recept voor je van slabootjes met tonijnsalade. Superlekker, én gezond. Het past dan ook heel goed in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 8 stuks
1 blikje tonijn op olijfolie (160 gram, uitlekgewicht 104 gram)
1 kropje sla little gem
2 eetlepels sambasaus (Calvé)
5 takjes verse dille (of 1 eetlepel gedroogd)
1 augurk zoetzuur
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 10 minuten
Giet de olie van de tonijn en schep de tonijn in een kom.
Snijd de augurk in hele kleine stukjes.
Snijd de dille fijn (niet de takjes).
Voeg de augurk, 1 eetlepel sambasaus en de dille toe (houd beetje dille over voor garnering).
Roer alles door elkaar.
Snijd de onderkant van het kropje sla en haal de bladeren voorzichtig los. Zoek de mooiste uit, was deze en dep voorzichtig droog.
Leg de slabladeren op een mooie schaal en leg op elk blad een lepel tonijnmengsel.
Bestrooi met de rest van de dille.
Doe de laatste lepel sambasaus in een klein schaaltje en leg deze op de grote schaal. De saus kun je naar wens over de slabootjes met tonijn scheppen tijdens het eten.
Tip:
Vervang de tonijn door een andere salade, bijvoorbeeld eiersalade of huzarensalade.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.