Als je op zoek bent naar lekkere maar gezonde snacks en hapjes, dan zijn tomaatjes en augurk geliefde ingrediënten. Ik heb geprobeerd deze te verwerken in een origineel hapje, namelijk tulp tomaatjes. Hoe je dit maakt lees je hieronder. Het is een lekker en gezond recept dat prima past in het TipTopper dieet. Het is heel snel en gemakkelijk te maken. Ik weet zeker dat je iedereen zult verrassen met deze tulp tomaatjes. Ze zijn ook heel leuk om samen met je kinderen te maken.
Ingrediënten:
Voor 8 stuks
8 snoeptomaatjes, van ongeveer gelijke grootte.
8 witte kaasblokjes (Apetina)
8 kleine augurkjes
Verder nodig: 8 cocktailprikkers en scherp mesje
Bereiding:
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Was de tomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden vanaf de bovenkant, op een halve centimeter na.
Snijd de augurkjes ook in de lengte doormidden vanaf de bovenkant, op een halve centimeter na.
Vouw het tomaatje een beetje open en haal met een lepeltje de pitjes er uit. Schuif er vervolgens een kaasblokje tussen.
Prik de cocktailprikker van onderaf door de tomaat, totdat ook het kaasblokje vast zit.
Duw de augurk een beetje met je vingers uit elkaar. Prik de cocktailprikker van bovenaf door de augurk en schuif de prikker een beetje door. De augurk vormt daarmee de blaadjes van de tulp.
Leg de tulp tomaatjes op een bordje of schaaltje, of serveer ze op een salade.
Tip:
Leg 1 tulp tomaatje op een klein schaaltje en serveer als amuse.
Tip:
Vervang het witte kaasblokje door een half bolletje mini mozzarella, een zilveruitje of een halve olijf. In de laatste twee gevallen is het tulpje vegan.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.