Uitsmijter caprese

Een uitsmijter eet je meestal als lunch, met kaas of een combinatie van ham en kaas. Vaak laat je de eidooiers heel, maar persoonlijk vind ik het lekkerder als de dooiers gebroken zijn.
Een hele lekkere variatie op de klassieke uitsmijter is de uitsmijter caprese. Het ei wordt dan belegd met mozzarella, tomaatjes en basilicum. Een Hollands eiergerecht met een Italiaanse touch.

Voor de lunch heb ik gekozen voor twee koolhydraatarme volkoren boterhammen, elk belegd met één ei. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om één boterham te eten met één ei.
Het onderstaande recept is dan voor twee personen.

De uitsmijter caprese is een gemakkelijk en snel lunchrecept, dat ook prima past in het TipTopper dieet.

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

  • 2 sneden volkoren brood (bijvoorbeeld koolhydraatarm)
  • 2 eieren (middel)
  • ½ bol mozzarella
  • 50 gram snoeptomaatjes of cherrietomaatjes
  • Paar blaadjes basilicum
  • Klein klontje boter of beetje olijfolie
  • Peper en zout
Uitsmijter caprese
Uitsmijter caprese

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 5 minuten

  • Verhit in een kleine koekenpan een klein beetje olie of boter.
  • Breek de eieren in de pan en maak (naar wens) de dooiers kapot.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Was de tomaatjes en snijd door de helft of in plakjes (afhankelijk van de grootte)
  • Leg de mozzarella en tomaat op de eieren en bak het ei totdat de onderkant stevig is.
  • Ris de blaadjes basilicum in stukjes.
  • Schep de eieren voorzichtig op 2 boterhammen en bestrooi naar smaak met wat peper en zout.
  • Strooi de blaadjes over de eieren en serveer direct.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners