Als echte soepliefhebber heb ik een recept gemaakt voor een gezonde vegan soep met veel gele groenten en kerrie. Daaroverheen heb ik geroosterde kikkererwten gestrooid. Dit doet me denken aan vroeger als we tijdens vakantie in Oostenrijk soep aten met backerbsen, ofwel knapperbolletjes. Door nu te kiezen voor geroosterde kikkererwten is het een gezondere versie geworden. Dit vegan lunch recept past uitstekend in het TipTopper dieet. Uiteraard kun je deze vegan soep ook eten als voorgerecht bij het avondeten.
Ingrediënten
Voor ca. 1 liter soep
2 uien
1 gele paprika
1 gele courgette
2 theelepels kerrie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel oregano
½ theelepel peper
½ theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel haver kookroom (of gewone kookroom, maar dan is het niet meer vegan).
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.