Met curry’s kun je alle kanten op. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, en ook verschillende ingrediënten kiezen. Zo heb ik een heerlijke vegetarische curry gemaakt met paprika, ui, tomaten, vegetarische kipstukjes en lekker veel kruiden.
Deze keer heb ik gekozen voor noodles bij de curry, maar je kunt ook kiezen voor rijst, of het zelfs weglaten als je liever koolhydraatarm eet. In dat geval zou je ook kikkererwten kunnen toevoegen.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
1 bakje vegetarische kipstukjes (ca. 200 gram)
1 pakje instant noodles
1 rode ui
1 rode puntpaprika
2 tomaten
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 maggiblokjes of 2 theelepels bouillonpoeder
1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
1 theelepel gehakte gember (Go-Tan) of gemberpoeder
1 theelepel lemon grass (Go-Tan) of lemon grass poeder
½ theelepel komijn
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
3 takjes peterselie (of 2 theelepels gedroogd)
1 theelepel srirachasaus (voorzichtig als je niet van te pittig houdt)
1 eetlepel sojasaus
100 ml water
2 eetlepels plantaardige olie
peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 25-30 minuten
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes of stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui en paprika in ca. 5 minuten zacht.
Voeg de srirachasaus, knoflook, gember en lemon grass toe.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg eveneens toe.
Voeg alle overige kruiden toe (behalve peterselie).
Giet er vervolgens de kokosmelk bij en het water en de sojasaus.
Laat op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen.
Bak in een koekenpan de vegetarische kipstukjes met de overige olie lichtbruin.
Voeg vervolgens toe aan de curry.
Kook inmiddels de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en voeg toe aan de curry.
Maak de curry op smaak met peper en zout en eventueel wat extra srirachasaus als je van pittig houdt.
Verdeel de noodles over de borden en schep de curry er naast.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.