Woknoedels zijn ideaal als je een snel gerecht op tafel wilt zetten. Ik heb een recept gemaakt voor woknoedels met oosterse groenten en kip. Heel gemakkelijk en snel te maken, en erg lekker. Ik heb voor de woknoedels wel gekozen voor de volkoren variant, dat is toch gezonder. Als je geen oosterse wokgroenten kunt vinden in je supermarkt, kies dan een andere soort, bijvoorbeeld Thaise of Chinese wokgroenten. Dat maakt voor het recept niet zo veel uit. Dit gerecht past prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten
Voor 2 personen
250 gram kipdijfilet
400 gram oosterse wokgroenten (zakje voorgesneden) (bijvoorbeeld met paprika, ui en sojabonen)
250-300 gram volkoren woknoedels (pakje)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sweet chilisaus
1 theelepel gemberpasta of poeder
Peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 20-25 minuten
Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak in een wokpan of hapjespan met de olijfolie ca. 5 minuten. Voeg eventueel een beetje zout toe.
Voeg de wokgroenten toe en bak mee, totdat de groenten zacht genoeg zijn naar je smaak (ca. 10 minuten)
Voeg de gember (jpoeder of pasta), sojasaus en sweet chilisaus toe en roer alles goed door.
Voeg de woknoedels toe. Je kunt ze het beste een beetje losmaken met een vork of pastalepel. (Let op: als het geen woknoedels zijn maar 'gewone', dan moeten ze eerst wel worden gekookt)
Roer alles goed door en bak nog ca. 1 minuut mee, totdat de noedels warm zijn.
Maak op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra sojasaus en chilisaus.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.