Als het buiten koud en guur is, krijg je trek in stevige maaltijden waar je lekker warm van wordt. Zo heb je natuurlijk de traditionele erwtensoep (snert), en de bekende stamppotten zoals boerenkool, hutspot en zuurkool. Maar er is zo veel meer mogelijk.
Wij hebben een aantal traditionele winterse gerechten en lekkernijen op een rijtje gezet, en daar een eigentijdse twist aangegeven. Soms met een andere bereiding, soms met gebruik van andere ingrediënten, soms ook in een vegetarische of vegan uitvoering. Belangrijkste is daarbij dat het gezond moet zijn en dat het ook goed past in het TipTopper dieet.
Een aantal gerechten waar we je graag kennis mee willen laten maken zijn:
Hotspot - pittige hutspot
Zuurkool met stroop met aardappeltjes, appel en kipgehakt
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Kapucijnerschotel met groenten en gehakt
Anijsmelk, gemaakt van havermelk
Knolselderijsoep, een soort omgekeerde erwtensoep
Oma’s kippensoep met orzo
Bruine bonensoep uit de snelkookpan
Bij de recepten met vlees en kip wordt een vegetarisch of vegan alternief gegeven, of andersom.
Zo zijn alle recepten voor heel veel mensen interessant om te koken.