Houd je van muffins en cakejes, maar wil je niet te veel calorieën binnen krijgen? Dan is dit recept voor yoghurt-fruitmuffins met blauwe bessen, nectarine en banaan vast iets voor jou. Er zit geen boter in, maar yoghurt. Verder weinig suiker (alleen van het fruit en de agavesiroop). Daardoor passen ze goed in het TipTopper dieet.
Je kunt de yoghurt-fruitmuffins op veel momenten eten, bijvoorbeeld als ontbijt, bij de lunch of brunch, of gewoon lekker tussendoor bij een kopje koffie of thee.
Wil je andere soorten fruit gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het seizoen welk fruit beschikbaar is.
Ingrediënten:
Voor 16 stuks
200 gram Griekse yoghurt
200 gram blauwe bessen
1 rijpe banaan
1 nectarine
2 eieren
1 snufje zout
200 gram zelfrijzend bakmeel
5 gram bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels agavesiroop
½ theelepel kaneel (optioneel)
½ theelepel anijspoeder (optioneel)
Verder nodig: 16 muffin vormpjes
Bereiding:
Bereidingstijd: ca. 40 minuten (inclusief baktijd)
Verwarm de oven voor op 180oC.
Prak de banaan fijn.
Snijd de nectarine doormidden, verwijder de pit en snijd de vrucht in blokjes.
Was de blauwe bessen en verwijder eventuele takjes.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de nectarine en blauwe bessen, in een beslagkom en mix tot een glad beslag.
Roer de nectarine en blauwe bessen door het beslag.
Verdeel het beslag over 16 muffinvormpjes.
Bak de muffinsn in ca. 20-25 goudbruin en gaar (controleer na 20 minuten of ze gaar zijn en verleng de baktijd indien nodig.
Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
Tip:
Bestrooi de fruitmuffins voor het serveren met wat poedersuiker.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.