Zalm-rijstsalade
Print deze pagina
Zalm is erg lekker in een zomerse frisse salade met rijst, doperwtjes, appel en augurk.
Deze salade past erg goed in het TipTopper dieet .
Ingrediënten:
voor 2 personen
100 gram gerookte zalmfilet
75 gram zilvervliesrijst
1 appel
2 grote augurken
150 gram doperwtjes (diepvries)
1 klein blikje chilibonen (of andere bonen)
150 gram oosterse taugésalade (potje), bijv. Atjar Taugé van Go-Tan
2 takjes verse dille
2 schijfjes citroen
Zout en peper naar smaak
Zalm-rijstsalade
Zalm-rijstsalade detail
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Kook de doperwtjes in ca. 5 minuten gaar en laat afkoelen.
Snijd de augurken in dunne plakjes.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Giet de bonen af.
Snijd het groen van de dille fijn.
Schep twee lepels taugésalade door en meng samen met alle ingrediënten in een grote schaal en roer door elkaar.
Maak op smaak met zout en peper.
Doe de rest van de taugésalade in een schaaltje en serveer apart.
Tip:
Kun je de atjar taugé niet vinden in de winkel, dan kun je ook kiezen voor atjar tjampoer. Dat is in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar.