Bolletjessalade

De bolletjessalade uit het TipTopper dieet bestaat uit diverse ingrediënten die allemaal de vorm van een bolletje hebben, vandaar de naam. Uiteraard kan hier ook in gevarieerd worden, bijvoorbeeld met kikkererwten of zilveruitjes,

Ingrediënten:

  • 1 klein potje kapucijners (250 gr)
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 bakje (125 gram) (light) mozzarellabolletjes
  • 200 gram krielaardappeltjes gekookt
  • 75 gram doperwtjes diepvries
  • 50 gram zwarte olijven
  • Zout en peper

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Kook de krielaardappeltjes in ca. 15 minuten gaar en de doperwtjes in ca. 5 minuten.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de kapucijners in een vergiet, spoel af met koud water totdat er geen schuim meer is te zien en doe in een ruime schaal.
  • Giet de mozzarella af, bestrooi met peper en zout en doe in de schaal.
  • Was de kerstomaatjes, bestrooi met peper en zout en doe in de schaal.
  • Voeg ook de zwarte olijven toe.
  • Maak een dressing met bovengenoemde ingrediënten, roer goed door en maak op smaak met peper en zout.
  • Roer alles goed door elkaar en serveer.

Tip:

voor een vegan versie laat je de mozzarella weg en vervang je deze door kikkererwten.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners