De veelzijdige en gezonde watermeloen is ook heel lekker als borrelhapje. Ik heb een aantal voorbeelden gemaakt en heb hierbij gekozen voor gebakken meloen, omdat de meloen dan wat zoeter wordt. De borrelhapjes kun je ook prima maken met ‘gewone’ watermeloen, dus niet gebakken. Prima hapjes als je toch iets lekkers bij de borrel wilt serveren maar toch ook aan het TipTopper dieet wilt houden, of sowieso wat gezonder wilt eten.
Ingrediënten:
Voor ca 20 hapjes
2 dikke plakken watermeloen, ca. 2 cm dik (dit aanpassen als je meer of minder wilt maken)
Halve eetlepel olijfolie
Toevoeging (naar keuze, en hoeveelheid afhankelijk van aantal hapjes dat je van elk wilt maken):
Zwarte olijven (vers of uit potje)
Bakje wokgarnalen gemarineerd
Witte of blauwe druiven
Halloumi
Plakjes rauwe ham
Bereiding:
Verwijder de schil van de meloenplakken en snijd de plakken daarna in blokjes van ca. 2 cm.
Bak de blokjes in een ruime koekenpan met een halve eetlepel olijfolie in ca. 5 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren, totdat ze donkerder rood kleuren en wat glazig worden.
Laat de blokjes meloen afkoelen en dep ze heel goed droog met keukenpapier.
Voeg aan de blokjes steeds één van bovenstaande ingrediënten toe en zet vast met een cocktailprikker.
Als je wokgarnalen gebruikt, bak die dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen en prik op een blokje meloen.
Als je halloumi gebruikt, snijd dan blokjes van ca. 2 cm en bak in een koekenpan aan alle kanten lichtbruin. Laat vervolgens afkoelen en prik op een blokje meloen.
Tip:
Probeer ook eens met plakjes gerookte zalm of met blokjes fetakaas.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.