Bounty pudding

Als je net als ik van kokos houdt, dan is de Bounty pudding van TipTopper een dessert om van te smullen. Ik heb als basis de kloppudding van Dr. Oetker gebruikt (vroeger bekend als Saroma) in de smaak vanille. Daar heb ik een theelepel cacaopoeder aan toegevoegd. Normaal maak je deze pudding met melk, maar ik heb gekozen voor kokosmelk. Echt heerlijk romig zacht van smaak en je proeft de kokos heel duidelijk. Voordeel is daarbij dat je toetje ook nog eens lactosevrij is.

Ik heb de pudding in glaasjes geschonken, met op de bodem in stukjes gesneden mini-Bounties. Vind je dat te zoet worden, dan kun je die natuurlijk ook weglaten.

Het recept is eenvoudig te maken en snel klaar. Ik heb de bereiding beschreven voor ca. 4 personen. De hoeveelheid bepaal je zelf door te kiezen voor grotere of kleinere glaasjes of schaaltjes.

Ingrediënten:

Voor ca. 4 personen

  • 1 pakje kloppudding vanille (Dr. Oetker)
  • 400 ml. kokosmelk (1 blikje of 2 pakjes)
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 2 mini Bounties
  • chocolaatjes (optioneel)

Bereiding:

Bereidingstijd: 5 minuten (+ 1 uur opstijftijd)

  • Snijd de Bounties in kleine stukjes en verdeel over de schaaltjes.
  • Doe de kokosmelk in een kom en voeg de kloppudding en de cacaopoeder toe.
  • Mix ca. 2 minuten totdat puddingpoeder en cacao goed zijn opgelost en de pudding stijf begint te worden.
  • Schep de pudding in de schaaltjes en laat ongeveer een uur verder opstijven in de koelkast.
  • Strooi voor het serveren wat geraspte kokos over de pudding en garneer eventueel met een chocolaatje.

Tip:

Vervang de vanillepudding door chocoladepudding en laat dan de cacaopoeder weg. De pudding wordt dan iets sterker van smaak.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners