Broccoli is erg gezond en leent zich voor veel gerechten, zoals broccoli met gebakken aardappeltjes en kip in champignon-roomsaus. Dit is één van de gemakkelijke en gezonde recepten uit het TipTopper dieet. Je kunt dit gerecht gemakkelijk aanpassen naar je eigen wensen en voorkeuren. En wil je liever vegetarisch of vegan eten? Vervang dan de kipdijfilet door een vegetarisch of vegan alternatief en vervang de crème fraîche door een plantaardige variant zoals haver fraîche.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
200 gram kipdijfilet
400 gram broccoli
400 gram gekruide minikrieltjes (zakje)
125 champignons (half bakje)
1 rode ui
1 bekertje crème fraîche (200 ml)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bieslook (gedroogd)
Peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 25-30 minuten
Gebakken aardappeltjes
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ca. 15-20 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. De baktijd kan worden verkort als je gaatjes prikt in het zakje met de aardappeltjes en 5 minuten voorgaart in de magnetron op de hoogste stand.
Kipdijfilet in champignon-roomsaus
Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout
Pel de ui een snijd in halve ringetjes
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de ui en kipdijfilet in ca. 5 minuten.
Wrijf de champignons schoon met een stukje keukenpapier of borsteltje en snijd ze in plakjes.
Voeg de champignons toe in de pan en bak nog ca. 5 minuten mee op zacht vuur.
Voeg de crème fraîche en de bieslook (beetje achterhouden voor garnering) toe, roer goed door en laat nog even pruttelen.
Maak op smaak met peper en zout.
Broccoli
Snijd de roosjes broccoli van de stronk, was de roosjes en doe ze in een pan met kokend water. Voeg eventueel een beetje zout toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog ca. 6 minuten koken. Exacte kooktijd hangt af van de gewenste (beet)gaarheid van de broccoli.
Verdeel de aardappeltjes, broccoli en kip over 2 borden en garneer eventueel de kip met het restje bieslook.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.