Met tortilla’s kun je uitgebreid variëren, bijvoorbeeld als wrap met salade, wrap uit de oven, opgerold met zalm en ga zo maar door. Tegenwoordig kun je ook tortilla’s kopen die deels uit groente bestaan, zoals wortel- of bietentortilla’s. Dit heeft mij geïnspireerd voor gevulde worteltortilla’s. Gemakkelijk te maken, en je kunt zelf naar wens wat ingrediënten wijzigen, afhankelijk van wat je lekker vindt en wat je in huis hebt, zolang het maar gezond blijft. De gevulde worteltortilla’s uit de oven passen prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
4 worteltortilla’s (ze zitten in een pak van 5 stuks)
1 zakje worteljulienne 150 gram
2 uien
100 gram champignons
½ rode paprika
½ groene paprika (je kunt ook kiezen voor 1 hele paprika van 1 kleur)
150 gram halloumi (of fêta kaas)
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper
Bereiding:
Pel de uien en snijd in stukjes
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes
Bak de uien en paprika’s in een hapjespan in de olijfolie ca. 5 minuten, samen met de paprikapoeder
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd vervolgens in plakjes.
Voeg de champignons toe aan de uien en paprika.
Snijd de halloumi of fêta in blokjes en voeg ook toe, evenals de worteljulienne. Bak nog een paar minuten mee.
Roer de Italiaanse kruiden door het mengsel en maak het geheel op smaak met zout en peper.
Leg de worteltortilla’s ca. 1 minuut in de magnetron, zodat ze wat soepeler worden.
Leg de worteltortilla’s op een bord of snijplank en verdeel de vulling over de 4 tortilla’s.
Rol de tortilla’s losjes op en leg met de gevouwen kant naar beneden in een licht met olie ingevette ovenschaal (ik heb 2 1-persoons ovenschalen gebruikt, maar het kan ook in 1 grotere schaal)
Strooi de geraspte kaas over de tortilla’s.
Bak de tortilla’s in een voorverwarmde oven (180o) ca. 15 minuten of tot de kaas is gesmolten.
Tip:
Heb je nog wat vulling over, leg het dan in de ovenschaal bij de wraps.
Tip:
Vervang de halloumi of fêta kaas door een blikje kikkererwten. Als je dan de geraspte kaas weglaat, is het gerecht helemaal vegan.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.