De Italiaanse smaken van gnocchi, burrata en geroosterde tomaat komen bijeen in een heerlijk gerecht van gnocchi met kruidenroomkaas, met daar bovenop broccoli, geroosterde tomaatjes en Burrata. De tomaatjes krijgen door het roosteren een heerlijke volle en zoetige smaak die prima past bij de broccoli en de kruidenroomkaas in de gnocchi.
Dit lekkere recept is eenvoudig en snel te maken. In de tijd dat de tomaatjes in de oven zitten maak je de rest van het gerecht klaar. Zo heb je in een half uur een heerlijk Italiaans gerecht op tafel met veel smaak en kleur op je bord.
Het bord op de foto is het dinerbord Porto Reactief Glazuur Wit/Blauw, online verkrijgbaar in de TipTopper Shop.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
1 pakje mini gnocchi 500 gram (Grand’Italia)
1 stronk broccoli ca. 400 gram
75 gram kruidenroomkaas met knoflook (bijvoorbeeld Boursin of Garlan)
1 burrata
150 gram snoeptomaatjes
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel balsamicoazijn
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel basilicum gedroogd
peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Verwarm de oven voor op 200oC.
Was de tomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, knoflookpoeder, basilicum en wat peper en zout naar smaak
Vermeng de tomaatjes met de dressing, zodat ze goed zijn bedekt.
Leg de tomaatjes op een bakplaat op bakpapier, met de snijkant naar boven.
Rooster de tomaatjes in de oven gedurende ca. 20 minuten.
Snijd de broccoli in roosjes (stronk wordt verder niet gebruikt), spoel ze af en kook ze in kokend water met eventueel wat zout in 5-10 cm beetgaar. Kooktijd hangt af van de grootte van de roosjes en hoe (beet)gaar je de broccoli wilt.
Kook in een andere pan de mini gnocchi in kokend water met wat zout in 2 minuten gaar, giet daarna af en roer de kruidenroomkaas er doorheen.
Haal de burrata uit de verpakking, laat uitlekken en snijd in grove stukken.
Verdeel de gnocchi over de borden en leg er de broccoli, geroosterde tomaatjes en stukken burrata overheen.
Tip:
Strooi wat geroosterde pijnboompitten over het gerecht of besprenkel het met wat extra vergine olijfolie.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.