Griekse fruityoghurt

Griekse yoghurt is erg lekker bij het ontbijt of als dessert. Heerlijk met bijvoorbeeld fruit, noten en/of granola. Ik heb een lekker fris en gezond recept voor je van Griekse yoghurt met aardbeien, banaan en sinaasappel. Wij hebben het gegeten als toetje, maar als ontbijt kan het ook prima. Je kunt het van te voren al klaarmaken. Als alternatief voor de Griekse yoghurt kun je ook Skyr of kwark gebruiken. Dit recept bevat vrij weinig suiker en past daarom ook heel goed in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 300 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • 1 perssinaasappel
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels honing
Griekse yoghurt met aardbeien, banaan en sinaasappel
Griekse yoghurt met aardbeien, banaan en sinaasappel

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten

  • Snijd de sinaasappel doormidden en pers 1 helft uit (andere helft wordt niet gebruikt voor dit recept).
  • Pel de banaan en snijd in dunne plakjes.
  • Doe de banaan in een schaal en voeg 3 eetlepels sinaasappelsap toe.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in plakjes. Houdt 2 mooie exemplaren achter voor de garnering.
  • Doe de aardbeien in een ander schaaltje met eventueel 1 zakje vanillesuiker.
  • Roer 2 eetlepels sinaasappelsap en 2 eetlepels honing door de yoghurt en roer goed door.
  • Verdeel de helft van de banaan over 2 glazen of schaaltjes (met een klein beetje sap).
  • Leg de helft van de plakjes aardbei op de banaan.
  • Schep de helft van de yoghurt over de aardbeien.
  • Herhaal met opnieuw plakjes banaan, aardbeien en yoghurt.
  • Garneer met de achtergehouden aardbeien.
  • Zet tot gebruik weg in de koelkast. De smaken kunnen dan lekker intrekken.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners