Kip à l'orange

Als ik een gerecht maak met kip gebruik ik graag kipdijfilet. Dit is snel klaar en is lekker mals.
Kip is heel lekker in combinatie met sinaasappel. Ik heb een lekker, gezond en koolhydraatarm recept voor je van kip à l’orange, met sinaasappel, gember, honing en worteltjes. Als je wilt kun de deze kip à l’orange ook serveren met een kommetje rijst. Dit gerecht past uitstekend in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 250 gram kipdijfilet
  • 250 gram geschraapte worteltjes
  • 1 cm verse gember of 1 theelepel gemberpasta (Go-Tan)
  • 2 perssinaasappels
  • 1 sjalot
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 125 gram champignons (half bakje)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 maggi blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Kip à l'orange met sinaasappel, gember, worteltjes en honing
Kip à l'orange met sinaasappel, gember, worteltjes en honing

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Snijd de worteltjes in stukjes van ca. 1 cm en kook in ca. 10-15 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe en kook mee.
  • Pel de sjalot en snipper fijn.
  • Schil de gember en rasp fijn (of gebruik de gemberpasta).
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en de gember in ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg toe. Bak tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  • Boen de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg toe en bak even mee.
  • Rasp de schil van een halve sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan het kipmengsel. Samen met de geraspte schil.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Voeg 2 eetlepels honing toe.
  • Giet de worteltjes met doperwtjes af en voeg toe.
  • Roer goed om en laat op zacht vuur pruttelen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de twee uiteinden van tweede sinaasappel en snijd de vrucht doormidden.
  • Snijd eventueel 2 plakjes af voor de garnering.
  • Leg 1 helft van de sinaasappel met de snijkant op een snijplank en verwijder de schil door met een scherp mes van boven naar beneden langs te schil te snijden. Zorg dat het wit van de schil is verwijderd. Herhaal dit met de andere helft van de sinaasappel.
  • Snijd nu met het mes de partjes uit de sinaasappel zonder de velletjes.
  • Roer vlak voor het serveren de helft van de partjes door het kipmengsel.
  • Schep de kip à l’orange op de borden en garneer met de rest van de partjes sinaasappel en eventueel de achtergehouden schijfjes sinaasappel.

Servies:

De gebruikte borden komen uit de serie Porto reactief glazuur wit/blauw en zijn verkrijgbaar in de TipTopper Shop

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners