Kipdijfilet is erg lekker in curry gerechten. Met curry kun je eindeloos variëren.
Ik heb een gezond en lekker recept voor je gemaakt dat aan de ene kant lekker pittig is (hoe pittig bepaal je zelf), maar andere kant lekker fris door de limoen.
Om het gerecht koolhydraatarm te maken heb ik er voor gekozen geen rijst toe te voegen, maar als je dat wilt kan dat natuurlijk altijd.
Het is een heerlijk en gezond gerecht, dat ook prima past in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
250 gram kipdijfilet
1 rode puntpaprika
2 rode uien
2 limoenen
100 gram sperziebonen (vers of diepvries)
100 gram doperwtjes (diepvries)
200 ml kokosmelk (1 pakje of blik)
1 mini blikje zwarte bonen
1 theelepel gemberpasta Go-Tan (of 2 cm vers geraspt)
1 theelepel knoflookpasta Go-Tan (of 1 teen vers)
1 theelepel citroengras pasta Go-Tan
2 maggiblokjes
2 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel kurkuma
½ theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel srirachasaus
peper en zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 25-30 minuten
Dop de sperziebonen (als je verse gebruikt) en kook ze in ca. 15 minuten met wat zout gaar.
Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe en kook mee.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
Verhit in een hapjespan de olie en roer er de knoflook, gember, srirachasaus, citroengras en alle kruiden er door heen.
Fruit de ui en paprika op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
Snijd de kipdijfilet in stukjes van ca. 1,5 cm en voeg toe.
Bak mee totdat de kip lichtbruin wordt.
Rasp de schil van 1 limoen en voeg toe.
Snijd de limoen door midden en pers uit boven een schaaltje (verwijder eventuele pitten).
Blus het mengsel in de pan af met het limoensap.
Verkruimeld de maggiblokjes en voeg toe.
Giet de kokosmelk in de pan en laat het geheel ca. 5 minuten sudderen.
Voeg ook de sperzieboontjes en doperwtjes toe.
Giet het blikje zwarte bonen af in een vergiet en spoel af.
Voeg de zwarte bonen toe in de pan.
Maak op smaak met peper en zout en eventueel extra srirachasaus, afhankelijk hoe pittig je het wilt.
Snijd de tweede limoen doormidden en snijd in partjes of schijfjes.
Schep de kip-curry in de borden en garneer met de extra limoen.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.