Knäckebröd is lekker voor ontbijt of lunch. Ik neem dan bij voorkeur volkoren of spelt knäckebröd.
Natuurlijk kun je ze beleggen met wat jam of magere kaas of vleeswaren, maar extra lekker én gezond is het met zelfgemaakte fruitspread. Ik heb een lekker recept voor je. Hiervoor heb ik banaan en blauwe bessen gebruikt, met daarbij nog wat ricotta. Er is geen suiker toegevoegd, dus het past heel goed in het TipTopper dieet.
Ingrediënten
Voor 2 personen
6 stuks volkoren – of spelt knäckebröd (3 p.p.)
50 gram blauwe bessen (diepvries)
1 grote banaan
2 eetlepels ricotta
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 5 minuten
Ontdooi de blauwe bessen kort in de magnetron
Pel de banaan en snijd in stukken
Doe de bessen en de banaan in een blender zodat het een gladde massa wordt.
Giet het mengsel over in een schaaltje, voeg de ricotta toe en roer goed door.
Als het de dun blijft, doe er dan wat extra ricotta bij.
Tip:
Als je wat extra maakt kun je het in een bakje doen en in de koelkast bewaren voor de volgende dag.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.