Ben je op zoek naar hele gemakkelijke en snel te maken snacks voor bij de borrel? Denk dan eens aan krokante kaaskoekjes. Het enige dat je nodig hebt is geraspte kaas, bijvoorbeeld van jong belegen Goudse 48+ kaas. Even tien minuutjes in de oven en klaar is kees. Je kunt er ook wat groene kruiden aan toevoegen voor extra smaak en kleur. Deze kaaskoekjes zijn ook heel lekker bij de soep of als garnering bij een salade.
Voor het maken van de koekjes gebruik ik zelf silicone cupcake vormpjes, bijvoorbeeld ronde of in stervorm. Het voordeel is dat de kaas in de oven niet uitloopt, en na afloop haal je ze ook heel gemakkelijk uit de vormpjes.
Voor ca. 10 kaaskoekjes
Verder nodig:
Bereidingstijd ca. 18 minuten (inclusive baktijd)
Voeg 1/2 eetlepel gedroogde groene kruiden toe aan 50 gram kaas, of bijvoorbeeld gemalen zwarte peper of paprikapoeder, en verdeel daarna over de vormpjes.