Kruidige anijsthee

Tijdens koude en natte dagen is een kopje zelfgemaakte anijsmelk erg lekker.
Als variatie hierop heb ik een kruidige anijsthee gemaakt, van steranijs, kaneel, kruidnagel en venkelzaad. Het was een geslaagd experiment! Er is verder geen zwarte of groene thee toegevoegd. Hierdoor krijgt de thee weinig kleur, maar de smaak is er zeker niet minder om en is lekker kruidig!
Als theepot heb ik een glazen Bodum pot gebruikt met RVS zeefje. Natuurlijk kun je ook een andere theepot gebruiken. Bij het uitschenken gebruik je in dat geval een theezeefje.

Ingrediënten:

Voor ca. 1 liter

  • 3 stuks steranijs
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 liter water

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Kook ca. 1 liter water in een waterkoker of ketel.
  • Doe alle ingrediënten in het filter (of als je die niet hebt gewoon los in de pot).
  • Giet het water, als dat kookt, in de pot.
  • Zet de theepot op een theelichtje en laat ca. 15-30 minuten trekken. Dit is afhankelijk hoe kruidig je het wilt en of je tussendoor hebt geroerd.
Kruidige anijsthee
Kruidige anijsthee

Tip:

Varieer met de toegevoegde ingrediënten, bijvoorbeeld met stukjes gember.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners