Een ontbijttaartje met o.a. banaan, havermout en ei wordt ook vaak een mugcake genoemd. Je maakt het in een grote mok of een schaaltje. Het is gemakkelijk en snel te maken in de magnetron (ca. 2 minuten), en je kunt er eindeloos mee variëren.
Ik heb een gezond en fris recept voor je met een tropische twist met o.a. mango en kokos.
Heerlijk als stevig en vezelrijk ontbijtje, dat ook prima past in het TipTopper dieet.
Je kunt ook de oven gebruiken in plaats van de magnetron. Het duurt dan alleen wat langer, namelijk ca. 15 minuten op 180oC.
Ingrediënten:
Voor 1 persoon
1 rijpe banaan
3 eetlepels havervlokken of havermout
½ eetlepel gebroken lijnzaad (optioneel)
1 ei
½ theelepel bakpoeder
125 gram (diepvries) mango, ontdooid.
2 eetlepel kokosrasp
1 snufje zout
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 5 minuten
Pel en prak de banaan en doe in de kom.
Voeg bakpoeder, ei, zout, havermout, lijnzaad, 1 eetlepel kokos en de helft van de mango toe.
Meng alles goed door, eventueel met een staafmixer of blender.
Schep de rest van de mango in een magnetron bestendige kom of grote mok.
Giet het havermoutmengsel er overheen.
Verhit kom in de magnetron op de hoogste stand gedurende 2 minuten (bij 600W ca. 3 minuten)
Haal de mok of kom uit de magnetron (pas op, heet).
Controleer met een mes of het taartje los laat van de rand.
Leg een bord omgekeerd op de kom en draai om, zodat het ontbijttaartje op het midden van het bord ligt.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.