Pompoencurry met vegan balletjes

Het is weer volop pompoenentijd. Met pompoenen kun je heerlijke gerechten maken, zoals soepen, sauzen en taarten. Een van de gemakkelijke en gezonde recepten met pompoen uit het TipTopper dieet is een curry met vegetarische of vegan gehaktballetjes. Ik heb er voor gekozen om de curry niet te pureren, maar juist alle ingrediënten heel te laten. Als je dat wilt kun je deze pompoencurry natuurlijk wel pureren. Het is dan ook lekker als soep. Dit gerecht past ook uitstekend in een koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 halve flespompoen
  • 150 gram geschraapte worteltjes
  • 2 rode uien
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bakje vegetarische/vegan gehaktballetjes
  • 400 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 snufje chilipoeder (naar smaak)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 handje pompoenpitten (optioneel)
  • Peper en zout
Pompoencurry met vegan balletjes
Pompoencurry met vegan balletjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 45 minuten

  • Snijd de pompoen doormidden, snijd in plakken en verwijder de schil. Snijd daarna de plakken in blokjes van ca. 1 cm.
  • Pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve cirkels.
  • Snijd de worteltjes in stukjes van ca. ½ cm.
  • Verhit 1 lepel olie in een hapjespan of soeppan en bak de pompoen, uien en worteltjes ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kruiden en het zout toe.
  • Voeg het water toe, en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het geheel ca. 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Voeg de kokosmelk toe en kook nog paar minuten mee.
  • Bak de gehaktballetjes in een koekenpan in 1 lepel olie rondom aan gedurende ca. 5 minuten.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Schep de pompoencurry in diepe borden of schalen en verdeel de gehaktballetjes er overheen.
  • Bestrooi eventueel met wat pompoenpitten.

Duo recept

Voor de pompoencurry had ik een halve flespompoen nodig én 150 gram geschraapte worteltjes. Dat had ik ook nodig voor mijn recept voor mijn pompoencake. Zo kon ik met één pompoen en één zakje worteltjes twee heerlijke recepten gebruiken. Dat is nog eens verantwoord koken en bakken.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners