Wist je dat watermeloen geen fruit is maar een groente? Hij is zelfs familie van de komkommer. Watermeloen bevat niet alleen veel water (95%) maar ook veel ijzer, kalium en vitamine C. Erg gezond dus en hij bevat weinig calorieën.
Ik heb een recept voor je bedacht met watermeloen in de hoofdrol, maar dan in een roerbakschotel. Eens iets anders en verrassend lekker, zeker in combinatie met de uien, paprika en tomaat en als smaakversterker de hartige halloumi kaas.
Een heerlijk gerecht dat uitstekend past in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
1 grote plak watermeloen, ca. 400 gram
1 rode puntpaprika
200 gram (gekleurde) minitomaatjes
2 rode uien
1 theelepel gemberpasta of gemberpoeder
1 stuk halloumi, ca. 200 gram
60 gram zilvervliesrijst
½ theelepel zout
½ theelepel peper
1 eetlepel olijfolie (voor ui/paprika/tomaat)
½ eetlepel olijfolie (voor watermeloen)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Snijd de rode uien in halve ringen en bak in een hapjespan met de olijfolie glazig.
Voeg zout, peper en gember toe.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Voeg de paprikablokjes toe aan de uien en bak nog 5 minuten zachtjes door.
Was de tomaatjes, snijd ze in de lengte doormidden, voeg toe aan de uien/paprika en bak nog ca 5 minuten door.
Schil de plak watermeloen en snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes van ca. 1,5-2 cm.
Bak de blokjes ca. 5 minuten in een koekenpan met beetje olie en schep regelmatig om.
Meng de blokjes meloen door het uien/paprika/tomaat mengsel en maak eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de halloumi in dunne plakken en bak ze in een andere koekenpan, zonder olie, aan beide kanten goudbruin. Let op, eerst zal veel vocht uit de kaas trekken, dit verdampt echter na een tijdje.
Leg de rijst in het midden van een bord en leg het meloenmengsel er omheen.
Leg er vervolgens de halloumi bij.
Tip:
Snijd de halloumi in kleine reepjes, of vervang deze kaas door feta kaas (dan niet eerst bakken)
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.