Spruitjes zijn niet bij iedereen erg geliefd, maar persoonlijk vind ik ze erg lekker. En ze zijn nog eens gezond ook. Meestal worden spruitjes gegeten met aardappels en vlees of in een stamppot. Maar wist je dat je er ook een heerlijke soep van kunt maken?
Ik heb een gemakkelijk en gezond recept voor je van spruitjessoep met mosterd. Echt een heerlijke combinatie, en de spruitjes gaan er wat zachter van smaken.
Door de toevoeging van haverfraîche in plaats van crème fraîche of room is deze spruitjessoep ook nog eens vegan en past het ook uitstekend in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen (2 borden of grote kommen)
500 gram spruitjes
2 eetlepels Zaanse mosterd
500 ml groentebouillon
2 eetlepels haverfraîche (of crème fraîche maar dan is het niet meer vegan)
zout en peper
2 eetlepels pompoenpitten
Bereiding:
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Snijd de achterkantjes van de spruitjes en verwijder waar nodig de buitenste blaadjes.
Kook de spruitjes met wat zout en de mosterdpoeder in 400 ml groentebouillon gaar in ca. 10 minuten.
Haal 10 spruitjes uit de pan en houd apart.
Pureer de spruitjes met het kookwater en de mosterd in een blender of met een staafmixer.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
Maak de soep smaak met zout en peper
Schep de soep in borden of grote kommen.
Schep per bord of kom een eetlepel haverfraîche in het midden van de soep.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.