Stoofpeertjes pudding

Als je net als ik dol bent op stoofpeertjes en ook op vanillepudding, dan is dit recept voor stoofpeertjes pudding een ‘match made in heaven’.
Voor het recept heb ik al gekookte stoofpeertjes gebruikt, die ik over had van de vorige dag, toen ik ze at bij het hoofdgerecht. De stoofpeertjes zijn gekookt zonder wijn of kleurstof, zoals mijn ouders en grootouders dat ook deden. Alleen heb ik een snelkookpan gebruikt, dat gaat aanzienlijk sneller.
Voor het recept verwijs ik je naar oma’s stoofpeertjes.

Het kookvocht van de stoofpeertjes vind ik ook altijd erg lekker, door de suiker en kaneel en het sap van de peertjes dat vrijkomt bij het koken. Dit komt bij de pudding ook heel goed tot zijn recht.

Voor de pudding heb ik kloppudding van Dr. Oetker gebruikt. Misschien ken je dat nog van vroeger, toen heette het Saroma pudding. Daar was en ben ik nog steeds dol op, en het is gemakkelijk te maken, zonder koken. Ik heb trouwens minder melk gebruikt dan voorgeschreven, om de pudding extra stevig te maken.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 hele reeds gekookte stoofpeertjes (eventueel wat extra)
  • 8 eetlepels kookvocht van de peertjes
  • 2 plakjes cake
  • 300 ml melk
  • 1 pakje kloppudding Dr. Oetker (heette vroeger Saroma)
  • 4 eetlepels geklopte slagroom
Stoofpeertjespudding
Stoofpeertjespudding

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten (exclusief kooktijd peertjes en opstijftijd pudding 1 uur)

  • Snijd de cake in stukjes en verdeel over 2 glazen of schaaltjes.
  • Giet er per glas 2 eetlepels kookvocht overheen.
  • Houd 2 kwarten van de stoofperen apart voor de garnering, en snijd de rest in stukjes.
  • Verdeel de stukjes stoofpeer over de cake.
  • Giet de melk in een kom en voeg het puddingpoeder toe. Klop met een mixer of garde ca. 2 minuten, totdat de pudding stijf begint te worden.
  • Verdeel de pudding over de glazen.
  • Schep er de rest van het kookvocht overheen.
  • Laat de pudding in de koelkast ca. 1 uur verder opstijven.
  • Schep voor het serveren de slagroom over de pudding en garneer met de achtergehouden stukjes stoofpeer.

Tip:

Vervang de kloppudding vanillesmaak eens door kloppudding met chocoladesmaak.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners