Als je net als ik dol bent op stoofpeertjes en ook op vanillepudding, dan is dit recept voor stoofpeertjes pudding een ‘match made in heaven’.
Voor het recept heb ik al gekookte stoofpeertjes gebruikt, die ik over had van de vorige dag, toen ik ze at bij het hoofdgerecht. De stoofpeertjes zijn gekookt zonder wijn of kleurstof, zoals mijn ouders en grootouders dat ook deden. Alleen heb ik een snelkookpan gebruikt, dat gaat aanzienlijk sneller.
Voor het recept verwijs ik je naar oma’s stoofpeertjes.
Het kookvocht van de stoofpeertjes vind ik ook altijd erg lekker, door de suiker en kaneel en het sap van de peertjes dat vrijkomt bij het koken. Dit komt bij de pudding ook heel goed tot zijn recht.
Voor de pudding heb ik kloppudding van Dr. Oetker gebruikt. Misschien ken je dat nog van vroeger, toen heette het Saroma pudding. Daar was en ben ik nog steeds dol op, en het is gemakkelijk te maken, zonder koken. Ik heb trouwens minder melk gebruikt dan voorgeschreven, om de pudding extra stevig te maken.
Voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 10 minuten (exclusief kooktijd peertjes en opstijftijd pudding 1 uur)
Vervang de kloppudding vanillesmaak eens door kloppudding met chocoladesmaak.